بسم الله الرحمن الرحیم
سلسله جلسات شرح بیانیه گام دوم – جلسه 21
مسجد امام رضا علیه السلام دانشگاه فردوسی مشهد
بحث مان در ادامه بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری (مدظله العالی) خطاب به ملت ایران خصوصا جوانان بود. به مبحث توصیه ها رسیده بودیم. اولین مورد در توصیه ها که علم و پژوهش بود عرض شد اما دومین مورد: معنویت و اخلاق
«معنویت به معنای برجسته کردن ارزش های معنوی از قبیل اخلاص، ایثار، توکل، ایمان در خود و در جامعه است و اخلاق به معنای رعایت فضیلت هایی چون خیرخواهی، گذشت، کمک به نیازمند، راستگویی، شجاعت، تواضع، اعتماد به نفس و دیگر خلقیات نیکوست.
اگر خاطر شریفتان باشد من یکی دو بار این جمله را عرض کردم که تمام این بیانیه چیستی و چرایی و چگونگی را مطرح می کند. هر جزء آن هم همین را مطرح می کند. ابتدا آقا می فرمایند معنویت و اخلاق چیست، معنی آن چیست؟
معنویت یعنی برجسته کردن ارزش های معنوی، اخلاق یعنی رعایت فضیلت ها.
پس آقا می فرمایند معنویت و اخلاق جهت دهنده همه حرکت ها و فعالیت های فردی و اجتماعی و نیاز اصلی جامعه است. چرا نیاز اصلی جامعه است؟ چون بودن آن ها محیط زندگی را حتی با کمبودهای مادی بهشت می سازد و نبود آن حتی با برخورداری مادی جهنم می آفریند.
خب، اگر بحث را شما دنبال کرده باشید می بینید که این جملات که حضرت آقا مطرح می کردند ما استنادش را طرح می کنیم. یعنی آن چیزی که حضرت آقا مطرح کردند چطور است، آیا واقعا همین طور است؟ یعنی اگر کشوری از لحاظ مادی ثروتمند بود اما فضیلت های اخلاقی را نداشت آیا برایشان جهنم خواهد بود؟ این را بررسی می کنیم که ببینیم آیا الگوی کشورهای توسعه یافته یعنی آمریکا که بهشت مادی برای بسیاری هست و معنویت در آن وجود ندارد چه اتفاقی در آن می افتد؟ ببینییم و به مهمترین پایگاه های اطلاع رسانی خودشان رجوع کنیم تا چه می گویند.
عواقب فروپاشی اخلاق، فروپاشی خانواده در غرب.
سه تا مبحث را می خواهیم بررسی کنیم: اولین چیزی که وقتی معنویت کنار گذاشته شود تبعاتی برای جامعه دارد، فروپاشی خانواده است. وضع آمریکا و تمام دنیا در این زمینه اسفناک است. این تصویری که شما بالا نگاه می کنید این شمع های بلند، ازدواج ها را نشان می دهد این شمع های کوچک طلاق ها را نشان می دهد که از سال 1960 روز به روز تعداد ازدواج ها کمتر شده. طلاق ها اضافه شده است به حدی که از سال 1960 تا 2017 از 12٪ طلاق به 44٪ طلاق رسیده است یعنی بیش از 251٪ افزایش!
این وضع دنیاست. درست است که کشور ما هم در افزایش طلاق به همین صورت بوده اما خب چون کشور ما معنویت را رعایت می کند از لحاظ طلاق بسیار پایین تر از میانگین جهانی هستیم به حدی که جزء 10 کشور کم طلاق دنیاست که می بینید وضع چطور است که از این مهم تر که در کتاب صعود چهل ساله قبلا عرض کردم کشورها یا افرادی که به یک دینی اعتقاد دارند از متوسط جهانی طلاق کمتری دارند، پس نشان می دهد که دین داری و معنویت جلوی بعضی از طلاق ها را می گیرد.
بحث تجربه در معرض تجاوز قرار گرفتن ( WHO : سازمان بهداشت جهانی) 19.1٪ خانم های آمریکایی یک بار در معرض تعرض جنسی با همان تعریفی که ما مطرح می کنیم قرار گرفتند یعنی یک نفر از هر 5نفر(حدود 20 درصد).
گزارش هایی که به پنتاگون داده شده برای آزارهای جنسی از سال 2007 تا 2016 ببینید چقدر افزایش داشته است! تازه این ها فقط جاهایی است که گزارش داده شده آن هایی که گزارش داده نشده که جای خود!
افزایش ازدواج های غیرقانونی: ازدواج های غیر قانونی پیاپی اتفاق می افتد در حالی که ازدواج های قانونی کاهش پیدا می کند که ثمره آن را عرض می کنم. این گزارشی است که بلومبی می دهد که در 50 سال پیش (نیم قرن پیش) جوانان آمریکایی از 8 تا 24 سال ازدواج های غیرقانونی 1٪ احتمال داشت و افراد 25 تا 34 سال 0.02٪ در حالی که امروزه جوانان 18 تا24 سال 9٪ و افراد 25 تا 34 سال 7٪ ازدواج غیرقانونی دارند.
ثمره این ازدواج های غیرقانونی چیست؟ فروپاشی زندگی ها (گزارش دیلی میل).
ایشان مطرح می کند که اکثر کودکان آمریکایی نامشروع اند (بیش از 50٪) یا به واسطه ازدواج نکردن مادرشان یا به واسطه ازدواج سفید و امثال آن ها. وی در گزارشی دیگر این آمار را حدودا 45٪ می داند که البته وضع اروپا بدتر از آمریکاست.
این خاکستری که مشاهده می کنید فرانسه است، حدود 60٪ فرزندان فرانسوی نامشروع متولد می شوند. سوئد 55٪، اسپانیا حدود 47٪، آمریکا حدود 40٪، مشکی هم که اروپاست و میانگین آن را می بینید که از آمریکا وضع بدتری دارند.
نظرسنجی که از مردم آمریکا شد که پرسیده شد که آیا شما فرزندان نامشروع (مادران مجردی که صاحب فرزند می شوند) را برای جامعه آمریکا مفید می دانید یا مضر؟ که فقط 4 ٪ مفید می دانستند، 66٪ مضر می دانستند، 29٪ تفاوتی قائل نبودند.
جامعه آمریکا این را بد می داند زیرا این ها مجبورند به بسیاری کارهای دیگر کشیده شوند (مادران). در گزارشی دیگر ببینید که می گوید بیش از 37٪ افراد طلاق گرفته اند و 41٪ ازدواج های غیرقانونی بوده است و فقط 6.5٪ مادران کسانی هستند که شوهرانشان از دنیا رفته اند.
فروپاشی خانواده این طور است یعنی بیش از 90 ٪ زنان آمریکایی که الآن مجردند یا به واسطه طلاق بوده یا به واسطه عدم ازدواج بوده که الآن مادرند و تنها زندگی می کنند. فقط 6.5٪ مادران آمریکایی به واسطه مرگ شوهر تنها زندگی می کنند بقیه یا طلاق یا به واسطه عدم ازدواج است.
این ها آمارهایی است که مرکز آمار آمریکا اعلام می کند که 40 ٪ از کل فرزندان متولد شده در آمریکا توسط مادران مجرد است (از راه نامشروع) این ها بسیار آسیب پذیر می شوند.
90٪کسانی که از خدمات اجتماعی برخوردار می شوند مادرن مجردند که چه هزینه هایی را منجر می شود و 70 ٪ از مجرمین را کودکانی که فقط با مادرشان زندگی می کنند تشکیل می دهند (مادران مجرد).
این هم گزارشی است که آتلانتیک مطرح می کند که یک ارتباط بسیار عجیبی بین خانواده های تک والدینی و جرم و جنایت وجود دارد که یک گزارش مفصل نزدیک به 30 صفحه به صورت PDF است که می توانید از سایت دریافت کنید که ریز مطرح می کند که بعضی آن را مطرح می کنیم مثلا در این جا فرزندان نامشروع را دسته بندی می کند. اکثر جرم و جنایت ها، تجاوزها، مواد مخدر، خودکشی، قتل ها، زندانی ها مربوط به فرزندان نامشروع است.
نرخ فرزندآوری در بین زنان آمریکایی: گزارشی از بانک جهانی: آمار کاهش زادو ولد در آمریکا البته بماند که وضع کشور ما در این زمینه بهتر از آمریکا که نیست بدتر هم هست. کاهش در کشور ما شدیدتر هست نصف بارداری ها در آمریکا ناخواسته است یعنی یا بچه دار نمی شوند و اگر هم شوند نصف آنها ناخواسته است و در همان ناخواسته ها از هر 5 بارداری یک سقط جنین ایجاد می شود و در بین سقط جنین در 89% موارد در هفته اول اتفاق می افتد.
پیری جمعیت شدید آمریکا: سازمان ملل: تا سال 2035 جمعیت آمریکا جمعیت معکوسی خواهد شد که در کشور ما نیز هست، در کشور ما هم در همین سال ها جمعیت معکوس خواهد شد وقتی پیری جمعیت اتفاق افتاد هزینه های زیادی به دولت فشار خواهد آورد که می بینید چقدر این هزینه ها افزایش پیدا کرده است که در مجموع 800000 میلیارد دلار پول خدمات درمانی است که دولت برای افراد پیر خرج می کند.
جرم و جنایت: تعداد قتل در آمریکا: فقط ببینید نسبت به سایر کشورها مثلا عربستان سعودی 0.8% و در آمریکا 5.2% قتل های دنیا مربوط به این کشور است.
نرخ تجاوز در آمریکا: اروپا و کشورهای اسکاندیناوی (کشورهای ثروتمند) دقیقا مثل جملاتی که آقا مطرح می کنند که با وجود ثروت بالا اگر معنویت نباشد جهنم خواهد شد این کشورها بیشترین آمار تجاوزها را دارند.
زندانیان: فقط در آمریکا تعداد زندانیان چقدر است که تعداد زندانیان مرد، زن و متوسط چقدر از سال 1925 افزایش داشته است و هزینه های سنگینی که زندانیان روی دوش دولت خواهد گذاشت که در گزارشی آمده است که (با استناد به گزارش دادگاه و قضا و…) مجموع اینها بیش از 4000 دلار به ازای هر آمریکایی خرج جرم و جنایت می شود.
حال حساب کنید 4118 دلار با دلار 10000 تومانی سالانه چقدر می شود؟ 40 میلیون تومان! که این مبلغ از آمریکاییان گرفته می شود که خرج کسانی که جرم و جنایت می کنند بشود (حقوق قاضی، پلیس و …)
خودکشی و بیماری های روحی، روانی: کشورهای ثروتمند بیشترین آمار خودکشی دنیا را دارند: کره جنوبی، هند، ژاپن، فرانسه، آمریکا، سوئد، سوئیس، کانادا، آلمان، دانمارک و… کشورهای ثروتمند چون معنویت هم ندارند آمار خودکشی بسیار بالایی دارند هرچه کشورها ثروت و درآمدشان بیشتر است آمار بیماری های روحی و روانی شان بیشتر است. دسته بندی کشورها بر اساس سازمان ملل: ثروتمند، با درآمد متوسط، با درآمد فقیر با 1.9$، 3.9$، 5.5$، 21$ به این صورت کشورها را دسته بندی می کنند.
خودکشی سومین عامل مرگ جوانان آمریکایی است ما همه این را مطرح کردیم برای همین جمله ی حضرت آقا که می فرمایند: «معنویت و اخلاق جهت دهنده همه حرکت ها و فعالیت های فردی و اجتماعی و نیاز اصلی جامعه است، بودن آن محیط زندگی را حتی با کمبودهای مادی بهشت می سازد و نبود آن حتی با برخورداری مادی جهنم می آفریند.»
دیدید که کشورهای ثروتمند چگونه برایشان جهنم شده است.
«شعور معنوی و وجدان اخلاقی در جامعه هرچه بیشتر رشد کند برکات بیشتری به بار می آورد این بی گمان محتاج جهاد و تلاش است و این تلاش و جهاد بدون همراهی حکومت ها توفیق چندانی نخواهد یافت. اخلاق و معنویت البته با دستور و فرمان به دست نمی آید پس حکومت ها نمی توانند آن را با قدرت قاهره ایجاد کنند اما اولا خود باید منش و رفتار اخلاقی و معنوی داشته باشند و ثانیا زمینه را برای رواج آن در جامعه فراهم کنند و به نهادهای اجتماعی در این باره میدان دهند و کمک برسانند با کانون های ضد معنویت و اخلاق به شیوه معقول بستیزند و خلاصه اجازه ندهند که جهنمی ها مردم را با زور و فریب جهنمی کنند.»
خب چند نکته اینجا مطرح می شود:
اول وظیفه حکومت: وظیفه حکومت ها این است که فضا را برای معنوی شدن آماده کنند زیرا الناس علی دین ملوکهم، مردم بر دین پادشاهانشان هستند.
حضرت آقا در یکی از سخنرانی های خودشان اوایل دولت نهم سال 84 در صحبت با هیئت دولت می فرمایند: (تاثیر پادشاهان بر مردم) در دوران پادشاهان اموی مثل ولید بن عبدالملک که خیلی علاقه به ساخت و ساز و کاخ و امثال این ها داشت مردم هم که در خیابان به هم می رسیدند درباره کاخ با هم صحبت می کردند یا درباره خانه صحبت می کردند مثلا تو خانه ات را ساختی؟ دیگری هم همینطور.
بعد از او سلیمان ابن عبدالملک بود او عجیب به لباسش علاقه داشت لباس های حریر و ویژه ای به تن می کرد مردم هم وقتی به هم می رسیدند درباره لباس صحبت می کردند بعد از او عمربن عبدالعزیز آمد او انسان عابدی بود مرم وقتی به هم می رسیدند درباره دعا و نافله و … صحبت می کردند.
خیلی تاثیر دارد وقتی رئیس جمهوری جمله ای را مطرح کند مثلا به کوه برود و بین این همه آدم با خانمی که روسری ندارد و کلاه لبه دار دارد عکس بگیرد و در صفحه اینستاگرامش بگذارد جامعه هم به همان سمت می رود ازطرفی اگر آدم مومن و مقیدی باشد جامعه به همان سمت می رود. وظیفه حکومت همین است نکته ای وجود دارد که ممکن است شبهه ای پیش بیاید که آقا می فرمایند حکومت ها نمی توانند با قدرت قاهره خودشان پیش بروند.
بحث پیش می آید که چرا حجاب اجباری وجود دارد؟ ببینید بزرگواران حجاب در کشور ما اجباری هست زیرا قانون اسلام است مشخص است، اینجا جمهوری اسلامی است وظیفه جمهوری اسلامی هم این است که تمام مصادیق اسلامی را پیاده کند و با مصادیق ضد اسلام برخورد کند اما نکته اینجاست که در کشور ما قدرت قاهره نبود نزدیک 30 ارگان وظیفه داشتند حجاب را در کشور ما نهادینه کنند که حدود 29 تای آن به وظیفه خود عمل نکردند فقط نیروی انتظامی باقی می ماند که مجبور است دستگیر کند زیرا وظیفه خودش را انجام می دهد چون چیزی که هنجار شد باید با آن برخورد شود اما چرا بقیه ارگان ها به وظیفه خودشان عمل نکردند.
بقیه عمل نکردند این یکی باقی ماند و مجبور است برخورد کند و از طرفی حضرت آقا می فرمایند اولا خودشان باید رفتار و منش اخلاقی و معنوی داشته باشند.
ثانیا زمینه را برای رواج آن در جامعه فراهم کنند و از طرفی با کانون های ضد معنویت برخورد کنند. ما نمی توانیم ببینیم که در جامعه مان شراب فروشی وجود دارد یا فساد و فحشا اتفاق می افتد .
باید با کانون های سازمان دهی شده برخورد شود ابزارهای رسانه ای پیشرفته و فراگیر امکان بسیار خطرناکی در اختیار کانون های ضد معنویت و ضداخلاق نهاده است و هم اکنون تهاجم روزافزون دشمنان به دل های پاک جوانان و نوجوانان و حتی نونهالان با بهره گیری از این ابزارها را به چشم خود می بینیم.
دستگاه های مسئول حکومتی در این باره وظایف سنگینی به عهده دارند که باید هوشمندانه و کاملا مسئولانه صورت گیرد و این البته به معنای رفع مسئولیت از اشخاص و نهادهای غیر حکومتی نیست. در دوره پیش رو باید در این باره ها برنامه های کوتاه مدت و میان مدت جامعی تنظیم و اجرا شود ان شاالله.
بدون دیدگاه