تمامي جستارها با عنوان: حمایت از کالای ایرانی

وصیت‌نامه‌ی شهیدی، برای سال ۹۷

جهاد اقتصادی  .  منظومه جهاد  .  

وصیت‌نامه‌ی طلبه شهید، محمد شريفي را که می‌خوانیم، انگار برای این روزها دست به قلم شده است: «سعي كنيد خودتان تولید كنيد و خودتان تمام اين وظايف مشكل را بپذيريد. بايد ايران عزيز را به جايي برسانيد كه دنيا محتاج شما شود. اگر شما پیروز شوید، بدانید که مستضعفین روی زمین امیدوار می‌شوند و به نهضت‌های خود علیه طاغوتیان زمان می‌پردازند».[1]

 اگر این شهیدان بودند، چه‌بسا امروز چرخ اقتصاد خیلی سریع‌تر می‌چرخید.

.[1]خاکریز اقدام و عمل، موسسه فرهنگی حماسه 17، ص 145، به نقل از، زمزم هدایت، ج 5، ص 340.

 

منظومه جهاد، سید محمدحسین راجی، بخش جهاد اقتصادی، ص ۵۳.

یکی از علمای طراز اول شیعه، میرحامد حسین هندی است که کتاب مهم «عبقات الانوار» در اثبات تشیع، متعلق به ایشان است. این کتاب، خدمت بسیار بزرگی به تشیع محسوب می‌شود. شیخ آقا بزرگ تهرانی، در شرح حال علامه بزرگوار میرحامد حسین می‌گوید:

«امری عجیب است که میرحامد حسین، این همه کتاب‌های نفیس و این دائرة‌المعارف‌های بزرگ را تألیف کرده است، در حالی که جز با کاغذ و مرکب اسلامی (یعنی کاغذ و مرکبی که در سرزمین‌های اسلامی به دست مسلمانان تهیه می‌شده است) نمی‌نوشته و این، به دلیل تقوای فراوان و وَرَع بسیار او بوده است. اصولاً دوری وی از به کار بردن صنایعِ غیرمسلمانان، مشهور همگان است».[1]

اگر مردم درخواست کالای ایرانی بدهند، مسئولین مجبورند رعایت کنند.

انسان می‌تواند برای فرزندش، دفتر، مداد، خودکار، کیف و... ایرانی بخرد. ممکن است دفتری هم که می‌خریم، مقداری گران‌تر باشد اما حمایتِ ما باعث می‌شود چند نفر جوان، شاغل شوند. تصور کنیم جوان خودمان است. اگر به ما بگویند جوانتان را سر کار می‌فرستیم به‌شرط اینکه کالای ایرانی بخرید، مسلماً ما قبول می‌کنیم.

[1]. گزیده سیمای فرزانگان، رضا مختاری، ص 222.

 

منظومه جهاد، سید محمدحسین راجی، بخش جهاد اقتصادی، ص ۵۳.

زمانی که قرارداد 1907 در 9 شهریور 1286، در سن‌پترزبورگ، پایتخت روسیه، بین دولت‌های روس و انگلیس در مورد تقسیم ایران، به امضا رسید و به موجب این قرارداد، ایران به سه منطقه تقسیم شد (قسمت شمال تحت نفوذ روسیه، قسمت جنوب تحت نفوذ بریتانیا و یک منطقه هم بی‎طرف)، در همان دوران، 12 نفر از علمای اصفهان بیانیه‌ای در تحریم مصرف کالای خارجی و تأکید بر مصرف کالای داخلی امضا کردند که چند فراز داشت:

اولاً: قبالجات و احکام شرعیه، از شنبه (14 جمادی‌الاول) به بعد باید روی کاغذ ایرانی بدون آهار نوشته شود. اگر بر کاغذ‌های دیگر نویسند، مهر ننموده و اعتراف نمی‌نویسیم. قباله و حکمی هم که روی کاغذ دیگر نوشته بیاورند و تاریخ آن بعد از این قرارداد باشد، امضاء نمی‌نماییم. حرام نیست کاغذ غیر ایرانی و کسی را مانع نمی‌شویم؛ [اما] ما با این روش متعهدیم.

ثانیاً: کفن اموات، اگر غیر از کرباس و پارچه اردستانی یا پارچه دیگر ایرانی باشد، متعهد شده‌ایم، بر آن میت نماز نخوانیم. دیگری را برای اقامه نماز بر آن میت بخواهند، ما را معاف دارند.

ثالثاً: ملبوس مردانه جدید که از این تاریخ به بعد دوخته و پوشیده می‌شود، هر چه بدلی آن در ایران یافت نمی‌کنیم و حرام نمی‌دانیم لباس‌های غیر ایرانی را، اما ما ملتزم شده‌ایم، حتی‌المقدور بعد از این تاریخ، ملبوس خود را از نسج ایرانی بنماییم، تابعین ماها نیز کذلک؛ و متخلف، توقع احترام از ما نداشته باشد. آنچه از سابق پوشیده داریم و دوخته، ممنوع نیست استعمال آن.

رابعاً: میهمانی‌ها بعد ذلک، ولو اعیانی باشد، چه عامه چه خاصه، باید مختصر باشد؛ یک پلو و یک چلو و یک خورش و یک افشره. اگر زائد بر این کسی تکلف دهد، ما را به محضر خود وعده نگیرد. خودمان نیز به همین روش میهمانی می‌نمائیم. هر چه کمتر و مختصرتر از این تکلف کردند، موجب مزید امتنان ما خواهد بود.[1]

[1]. عرفان، مرجعیت و سیاست؛ دکتر موسی نجفی، ص 84 و 85.

 

منظومه جهاد، سید محمدحسین راجی، بخش جهاد اقتصادی، ص ۵۳.

مجازات نفع رساندن به دشمن

اصول اخلاقی  .  جهاد اقتصادی  .  منظومه جهاد  .  

ابن ابی یَعفور که از برترین صحابه‌ی امام صادق(علیه السلام) محسوب می‌شود، می‌گوید:

روزی نزد امام صادق(علیه السلام) بودم که یکی از شیعیان وارد شد. وی این سؤال را از محضر امام(علیه السلام) پرسید:

«چه‌بسا می‌شود که مؤمنی در زندگی، دچار مضیقه‌ی مالی است. در همین اثناء از سوی حکومت جور، دعوت به همکاری می‌شود، می‌تواند بپذیرد؟».

حضرت فرمودند:

«مَا  أُحِبُّ  أَنِّی عَقَدْتُ لَهُمْ عُقْدَهً أَوْ وَکَیْتُ لَهُمْ وِکَاءً وَ إِنَّ لِی مَا بَیْنَ لَابَتَیْهَا لَا وَ لَا مَدَّهً بِقَلَمٍ إِنَّ أَعْوَانَ الظَّلَمَهِ یَوْمَ الْقِیَامَهِ فِی سُرَادِقٍ مِنْ نَارٍ حَتَّى یَحْکُمَ اللَّهُ بَیْنَ الْعِبَادِ» ؛

من دوست ندارم حتی برای ظالمین گِرِهی باز کنم و یا اینکه تکیه‌گاهی فراهم کنم و یا قلمی به دست آن‌ها بدهم؛ زیرا کسانی که در کار ظالمین کمک کنند، در روز قیامت در آتش خواهند بود.

در روایتی دیگر حتی از کمک کردن به ظالمین در بنای مسجد نیز نهی شده است. 

منظومه جهاد، سید محمدحسین راجی، بخش جهاد اقتصادی، ص ۵۳.

مدعیان میهن پرستی

جهاد اقتصادی  .  منظومه جهاد  .  

کسانی  که امروز  ادعای میهن‌پرستی می‌کنند، اولین چیزی که باید رعایت کنند، استفاده از کالای ایرانی است، اما معمولا استفاده نمی‌کنند؛ فقط  ادعا می‌کنند.

اگر کسی  عاشق ایران است، باید به فکر ایران باشد. اگر عاشق  کارگر ایرانی است، باید از کالاهای  داخلی استفاده کند.

 

منظومه جهاد، سید محمدحسین راجی، بخش  جهاد اقتصادی، ص ۵۲.

استکان آمریکایی

جهاد اقتصادی  .  منظومه جهاد  .  

خرید  کالای خارجی -با این توجیه که بهتر از  کالای داخلی است- مثل این است که در فوتبال به جای  تیم ملی خود، از تیم حریف حمایت کنی، چون بازی بهتری به نمایش می‌گذارد!

 همسر شهيد حاج عبدالمهدی مغفوری -قائم‌مقام رئیس ستاد لشکر 41  ثارالله کرمان- تعریف می‌کند:

«روزی به بازار رفتم و یک دست استکان آمریکایی خریدم. وقتی ایشان آمد و  مارک استکان‌ها را دید، خیلی ناراحت شد و گفت: چرا ما نبايد توليدات كشور  خودمان را استفاده كنيم و در اين شرايط به  نظام و  انقلاب  كمك كنيم؟».

منظومه جهاد، سید محمدحسین راجی، بخش  جهاد اقتصادی، ص ۵۲.

از خانم ژاپنی که شیعه شده و برای طلبگی به حوزۀ علمیۀ قم آمده بود، پرسیدند:

«کشور شما بهترین وسایل را تولید می‌کند. کالاهای خانۀ شما همه ژاپنی است؟»

ایشان گفت: «نه، ما همۀ کالاهایمان ایرانی است چون رهبر ایران گفته‌اند که استفاده از کالای ایرانی را برای خود فریضه بدانید».

خرید کالای خارجی - با این توجیه که بهتر از کالای داخلی است - مثل این است که در فوتبال به جای تیم ملی خود، از تیم حریف حمایت کنی، چون بازی بهتری به نمایش می‌گذارد.

مردم ژاپن سال‌ها دروازه های کشور خود را بر روی کالای خارجی بستند و اجناس ژاپنی خریدند که در اغلب موارد، بسیار بی‌کیفیت بودند؛ اما همین عزم ملی، آنان را در علم و صنعت به نقطه‌ای رساند که دنیا در برابر آن ناچار به تعظیم شود.

منظومه جهاد، سید محمدحسین راجی، بخش جهاد اقتصادی، ص 51.

مطالب مرتبط:

استنادات | بانوی ژاپنی که تمام لوازم منزلش ایرانی است! + ویدئو

تا این حد مصرف کالای ایرانی!!!

جهاد اقتصادی  .  منظومه جهاد  .  

آیت‌الله مرعشی نجفی هیچ‌وقت لباس خارجی به تن نمی‌کردند و از خیاط می‌خواستند با پارچه‌های تولیدِ داخل برایشان لباس بدوزد.

آن موقع در ایران دکمه تولید نمی‌شد و خیاط از دکمه خارجی استفاده کرده بود. ايشان از خیاط خواسته بودند که با پارچه دکمه درست کنند.

نمونه‌ای از لباس ایشان در کتابخانۀشان در قم محفوظ است که از این طریق تهیه شده بود.[1]

همان‌طورکه امام خمینی (رحمت الله علیه) فرمودند سوسنگرد باید آزاد بشود و آزاد شد، مهران باید آزاد بشود و آزاد شد؛

حالا نیز مقام معظم رهبری (حفظه الله) می‌فرمایند باید کالای ایرانی استفاده کنید...

منظومه جهاد، سید محمدحسین راجی، بخش جهاد اقتصادی، ص ۵۲.

 

[1] . گنجینه‌ی شهاب، اندر شرح حال حضرت آیت‌الله مرعشی نجفی (رحمت الله علیه)