صدها نفر از اهالی تونس در مراسم خاکسپاری لینا بن مهنی، وبلاگنویس و کنشگر ۳۶ ساله گردهم آمدند تا فقدان انسانی را به سوگ بنشینند که شجاعانه در راه مبارزه برای ایجاد تحولات اساسی در این کشور مبارزه کرد.
تاريخ انتشار مطلب
-
-
۱۴۰۲-۰۱-۱۵
نژادپرستی
در تونس، نژادپرستی علیه خارجیها با پوست سیاه رایج است، تقریباً تا جایی که قربانیان به آن عادت کردهاند. بن آمور رومدان، رئیس ارتباطات در سازمان غیردولتی مستقل میگوید: «درست است، حملات کلامی زیادی وجود دارد. گویی مردم دیگر اهمیتی نمیدهند.» از هر سیاه پوستی در خیابان بپرسید، آنها به شما خواهند گفت که اغلب مورد توهین نژادپرستانه قرار میگیرند.
-
۱۴۰۲-۰۱-۱۵
تصاحب تونس با بدهی
سرنوشت تونس به دست فرانسه در نیمه دوم قرن نوزدهم به عنوان نمونه خوبی از بدهی است که به عنوان ابزاری برای تسلط و از بین بردن حاکمیت یک دولت استفاده میشود.
-
۱۴۰۲-۰۱-۱۵
بیشترین ظلم به زن در الگوی کشورهای غربی برای آزادی
فمینیسم و شعار آزادی زنان در تونس ابزاری در دست دولت برای کنترل سیاسی مردم بوده است. بورقیبه همه جنبشهای فمینیستی را قانونی اعلام کرد و در عوض حزب واحدی را در دولت با نام فمینیسم ایجاد و آن را تامین مالی کرد. او خود را در تبلیغات به عنوان "نجات دهنده" و "رهایی بخش" زنان معرفی میکرد؛ اما تنها آزادی که او به ارمغان آورد آزادی پوشش و روبط جنسی بود. تصویر بورقیبه در حال برداشتن روسری از سر یک زن برای «آزادی او» نمادی برای رهایی بخشی زنان توسط او بود. بن علی نیز راه بورقیبه را دنبال کرد و موضع سختی در مورد حجاب داشت و آن را از همه نهادها ممنوع کرد.
-
۱۴۰۲-۰۱-۱۵
فرار مغزها
هشت سال پس از انقلاب، تونس با «فرار مغزها» مواجه است. روز به روز فارغ التحصیلان و کارگران ماهر بیشتری در جستجوی شرایط کاری و حقوق بهتر در خارج از کشور این کشور را ترک می کنند. حدود 10000 مهندس در سه سال گذشته ترک کردهاند، در حالی که تعداد پزشکانی که هر سال به فرانسه، آلمان یا کشورهای حوزه خلیج فارس مهاجرت میکنند، دو برابر شده است. در این میان، مقامات و مشاغل تونس به دنبال راههایی برای جلوگیری از این جریان هستند.
-
۱۴۰۲-۰۱-۱۵
منبع اصلی نیروهای داعش
اکثریت مردم تونس مسلمان هستند؛ اما در مسائل مختلف دچار انحرافاتی شدهاند. هشت سال پیش، هزاران جهادگر تونسی برای پیوستن به دولت اسلامی و القاعده - بیش از هر ملیت دیگری - به جبهههای جنگ در عراق، لیبی و سوریه سرازیر شدند. تقریباً 6000 تونسی خانههای خود را ترک کردهاند تا به صفوف داعش بپیوندند و این بالاترین نرخ سرانه در جهان است.
-
۱۴۰۲-۰۱-۱۵
استفاده استعماری از کشاورزی تونس
استعمار فرانسه در تونس همه ساختارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی این کشور را زیر و رو کرد. فرانسویها حتی کشاورزان تونسی را مجبور کردند بجای کشت گندم و سایر اقلام اساسی، در زمینهایشان انگور بکارند تا مواد اولیه صنعت مشروبات الکلی فرانسه را تامین کنند و این مسئله منجر به وابستگی تونس در تامین مواد غذایی شد.
-
۱۴۰۲-۰۱-۱۵
تونس و فرانسه
فرانسویها در ابتدا اقتصاد تونس و سپس خاک آن را به تصرف درآوردند. آنها با کمک بریتانیا و ایتالیا وامهای متعددی به تونس دادند. در سال 1871 تونس نتوانست بدهیهایش را پرداخت کند و اعلام ورشکستگی کرد. آنها کمیته مشترکی تشکیل دادند و اقتصاد تونس را در دست گرفتند. در سال 1881 هم به بهانه اینکه سربازان تونسی از مرز همسایه خود الجزایر، که دیگر مستعمره فرانسه بود، عبور کردند، به تونس حمله کردند و این کشور را به مدت 75 سال به استعمار خودشان درآوردند.
-
۱۴۰۲-۰۱-۱۵
فوتبال علیه استعمار
فوتبال از همان ابتدا ابزاری برای مقاومت و اعتراض مردم تونس در برابر استعماربود. اولین باشگاههای فوتبال در اوایل دهه 1920 در زمانی که مقامات فرانسوی فرهنگ و سنت عربی را سرکوب میکردند، ظهور کردند.Club Africain ، یکی از مشهورترین باشگاههای ورزشی تونس که بیشتر به خاطر فوتبالش شناخته میشود، یک جنبش مقاومت ضد استعماری را در خود جای داد که به طور فعال هویت اسلامی را ترویج میکرد. مقامات فرانسه همیشه از پتانسیل باشگاههای فوتبال تونس برای بسیج هواداران خود علیه رژیم استعماری ترس داشتند.
برچسب ها : تونس حقایق کشورها -
۱۴۰۲-۰۱-۱۵
گردشگری در تونس
وزارت گردشگری این کشور اعلام کرد که بیش از یک میلیون گردشگر از ابتدای سال و تا 20 آوریل به تونس سرازیر شدهاند. این افزایش 128 درصدی نسبت به مدت مشابه در سال 2021 و نشانهای از فصل امیدوار کنندهای در پیش است.
برچسب ها : تونس حقایق کشورها