در این مقاله به بررسی نمونههایی از وقوع هیستری جمعی در کشورهای مختلف دنیا مانند کوبا، فلسطین، کوزوو، روسیه و... که در طول زمان به وقوع پیوسته و باعث نگرانی در سطح جامعه شده است، میپردازیم.
تاريخ انتشار مطلب
-
-
۱۴۰۱-۱۲-۲۰
علم در خدمت استعمار زنان! + ویدئو
«قرن خود» یک مجموعه مستند تلویزیونی بریتانیایی است که در سال ۲۰۰۲ توسط آدام کورتیس ساخته شده است. این مجموعه بر روی کار روانکاوانی همچون زیگموند فروید، آنا فروید و ادوارد برنیز تمرکز دارد و به شیوه سوءاستفاده از نظریات علمی برای دستیابی به اهداف اقتصادی و سیاسی شرکتهای بزرگ تجاری در قرنهای اخیر میپردازد. مقاله پیش رو، خلاصه بخشی از این مجموعه مستند در رابطه با مسائل حوزه زنان است.
-
۱۴۰۱-۱۲-۱۵
حمله شیمیایی طالبان یا هیستری دسته جمعی؟
بازخوانی پرونده مسمومیت دانشآموزان دختر افغانستانی در سالهای 2010 و 2012 به گزارش کمیساریا عالی سازمان ملل برای پناهجویان و روزنامههای گاردین و تایم
-
۱۴۰۱-۱۱-۰۸
چگونه زندگی زنان خانهدار آمریکایی دگرگون شد؟ + ویدئو
متن ارائه شده به بررسی وضعیت زنان در ایالات متحده آمریکا قبل و بعد از جنگ جهانی دوم میپردازد و محتوای آن شامل سیر دگرگونی زندگی زنان قبل و بعد از جنگ جهانی دوم، مقابله با شوروی در جنگ سرد، تغییرات اجتماعی جامعه آمریکا و همچنین بررسی جایگاه زنان خانهدار در این کشور در خلال سالهای میانی و انتهایی قرن 20 میباشد.
-
۱۴۰۱-۱۰-۱۲
جهانبینی بر پایه اسلامهراسی!
خانم «دیپا کومار» نویسنده، پژوهشگر هندی-آمریکایی و استاد رسانه و مطبوعات در دانشگاه روتگرز آمریکاست. او در کتاب خود با عنوان «اسلامهراسی و سیاست امپراتوری» به موضوع مقابله غرب با اسلام ذیل راهبرد اسلامهراسی پرداخته است. متن زیر ترجمه فصل سوم این کتاب با عنوان «ایدئولوژی اسلام هراسی» با تاکید بر شش راهبرد دشمن در جنگ روانی علیه مسلمانان است.
-
۱۴۰۱-۱۰-۰۴
زنان قربانی دنیای نظامی!
ژیلا آیزنشتاین، نویسنده آمریکایی و استاد علوم سیاسی دانشگاه ایتاکا نیویورک، در کتاب خود با عنوان «فریبهای جنسی؛ جنسیت، نژاد و جنگ» به بررسی حضور زنان در نقشهای نظامی و تلاشهای فمنیسم برای ایجاد برابری در حوزههای مختلف و تبعات این تلاش میپردازد. در این بخش به خلاصه نکات فصل دوم این کتاب با عنوان «بازتعریف جنسی جنگ» اشاره میکنیم.
-
۱۴۰۱-۰۹-۲۱
چگونه توسعه، زنان را ابزار استثمار خود کرد؟
هستر آیزنشتاین، استاد جامعه شناسی دانشگاه نیویورک در کتاب خود با عنوان «فمینیسم اغوا شده: چگونه نخبگان جهانی از نیروی کار و ایدههای زنان برای استثمار جهان استفاده میکنند» طی تفسیری از نقش جریان اصلی فمینیسم، نشان میدهد که چگونه نخبگان حاکم بر کشورهای توسعه یافته از نیروی کار زنان و ایدههای آزادی و توانمندسازی زنان برای حفظ قدرت اقتصادی و سیاسی خود استفاده میکنند. در این بخش به خلاصه نکات فصل پنجم این کتاب با عنوان «زن جایگزین توسعه میشود» اشاره میکنیم.
-
۱۴۰۱-۰۹-۲۱
به نام زن، به کام سرمایهداری!
هستر آیزنشتاین، استاد جامعه شناسی دانشگاه نیویورک در کتاب خود با عنوان «فمینیسم اغوا شده: چگونه نخبگان جهانی از نیروی کار و ایدههای زنان برای استثمار جهان استفاده میکنند» طی تفسیری از نقش جریان اصلی فمینیسم، نشان میدهد که چگونه نخبگان حاکم بر کشورهای توسعه یافته از نیروی کار زنان و ایدههای آزادی و توانمندسازی زنان برای حفظ قدرت اقتصادی و سیاسی خود استفاده میکنند. در این بخش به خلاصه نکات فصل چهارم این کتاب با عنوان «یک تغییر سیاسی و اقتصادی اساسی در ایالات متحده» اشاره میکنیم.
-
۱۴۰۱-۰۹-۰۵
ژئوپلیتیک فمینیستی و درسهایی از عراق
در کتاب فمنیسم و جنگ با موضوع «ژئوپلیتیک فمینیستی»، راهی برای تولید دانش جنگ بهطور حساب شدهتر ارائه دادهشده، و با بررسی تجربه جنگ در کشور عراق، رویکردی متفاوت در سیاست ارائه میکند.
-
۱۴۰۱-۰۹-۰۳
فمینیسم فریب خورده، از افغانستان تا ایران
بنابر نظر کارشناسان بسیاری در غرب، جنبشهای فمینیستی همواره مورد سوء استفاده نظام سرمایهداری قرار گرفتهاند. یکی از کارشناسان مطرح در این زمینه، خانم پروفسور هستر آیزنشتاین، استاد جامعه شناسی کویینز کالج و دانشگاه سیتی شهر نیویورک هست. وی در کتابی که با نام «فمینیسم اغواشده» در سال ۲۰۰۹ منتشر کرده معتقد است رویکرد نظام سرمایهداری غرب علی الخصوص آمریکا در استثمار و حتی ایجاد جنگ علیه کشورها با ابزار فمینیسم در سالهای اخیر مشهود بوده است.