پس از جنگ جهانی دوم دوباره این کشور در مسیر استقلال و شکوفایی قرار گرفت. در سال 1955-1946 میلادی، خوان پرون، رئیس جمهور آرژانتین، سرمایهگذاری سنگینی در بخش زیرساختها ،آموزش، بهداشت، امنیت اجتماعی، مسکن و صنایع سنگین کرد و نفت آرژانتین را ملی کرد. موفقیتهای خوان پرو در کاهش فقر، حمایت از کارگران و گسترش رفاه اجتماعی تا همین امروز مورد تحسین مردم آرژانتین است.
تاريخ انتشار مطلب
-
-
۱۴۰۲-۰۱-۰۶
کودتا برای اجرای تجارت آزاد
ششم سپتامبر 1930، ژنرال خوزه اوریبرو با حمایت شرکتهای آمریکاییِ حاضر در خاک آرژانتین که به خاطر سیاست حمایت از تولید داخل در این کشور، دچار محدودیتهای فراوانیشده بودند دست به کودتا زد. این کودتا آغاز دورۀ استعمار نو در آرژانتین و افول اقتصادی آن بود.
-
۱۴۰۲-۰۱-۰۶
دوران طلایی اقتصاد!
تا آغاز جنگ جهانی اول، رشد اقتصادی کشورهای استرالیا، کانادا و امریکا حدود 3.5 تا 4 درصد بود؛ اما در همین سالها تولید ناخالص داخلی سرانۀ آرژانتین، رشد سالانه 6.5 تا 6.6 درصدی را تجربه میکرد. اما این روندِ پیشرفت تداوم نیافت.
-
۱۴۰۲-۰۱-۰۶
تلاش آمریکا برای سرنگونی رئیس جمهور آرژانتین
کریستینا کرشنر، رئیسجمهور آرژانتین در یک سخنرانی مدعی شد که ایالات متحده برای سرنگونی دولت او تلاش میکند و حتی میتواند او را بکشد. او گفت که منفعتگرایان تجاری داخلی در تلاش برای سرنگونی دولت با کمک بین المللی (ایالات متحده) هستند.
-
۱۴۰۲-۰۱-۰۶
خصوصیسازی ضربتی، بلای جان اقتصاد آرژانتین
پس از دیکتاتوری ویدلا و روی کارآمدن آلفونسین به عنوان رئیس جمهور، آرژانتین در سال ۱۹۸۹ به دلیل اخذ مکرر وام از صندوق بینالمللی پول به بحران بدهی خارجی و معضلات گستردۀ اقتصادی مبتلا شد. این بدهیها منجر به بحران شدید اقتصادی و تورم بیسابقۀ ۵۰۰۰ درصدی در این کشور شد.
-
۱۴۰۱-۱۲-۲۳
کشور ابرتورمها!
آرژانتین ناپایداترین اقتصاد دنیا و کشور ابرتورمهاست. تا حدی که در اواخر دهه 1980، اقتصاد آرژانتین از کنترل خارج شد؛ زیرا نرخ تورم سالانه آن به بیش از 20000 درصد رسید. قیمتها در عرض سه هفته تقریباً سه برابر شد. در سال 1986 مردم حجم زیادی از اسکناس را برای انجام معاملات روزانه خود حمل میکردند. در دهه 1980 آرژانتین، قیمت سوپرمارکتها دو بار در روز افزایش یافت.
-
۱۴۰۱-۱۲-۲۳
اعتمادهای مکرر شکستخورده به صندوق بینالملل پول
در سالهای اخیر جریان مورد حمایت غرب به رهبری «ماکری» در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۵ آرژانتین به پیروزی رسید و این کشور را با تمام توان به آغوش نئولیبرالیسم و البته استعمار فرانو بازگرداند. ماکری در سال ۲۰۱۸ توافقنامهای برای دریافت ۵۷ میلیارد دلار وام از صندوق بینالمللی پول منعقد کرد. این بزرگترین وام در تاریخ صندوق بین المللی پول است. نتیجۀ این سیاستهای غلط، افزایش بیکاری، فقر، رکود مستمر، نرخ بالای تورم، نرخ بالای بهره، کاهش ارزش پزو، بیثباتی مالی و افزایششدید بدهی عمومی بود. در سال 2017، تورم آرژانتین از 25 درصد فراتر رفت. در سال 2018، تورم از 34 درصد گذشت و در سال 2019 تقریباً به 54 درصد رسید و در حاضر نیز تورم 83 درصدی و فقر در مراکز شهری در نیمه دوم سال 2021 به 37 درصد جمعیت رسیده و نابرابری نیز در این کشور بیداد میکند. در سال 2018، 10 درصد ثروتمندترین آرژانتین بیش از 60 درصد از کشور دارایی خود را در اختیار داشتند و این کشور در رتبه سوم نابرابرترین کشورهای جهان قرار دارد.
-
۱۴۰۱-۱۲-۲۳
گره زدن اقتصاد به دلار آمریکا
در سالهای بعد، دولت کارلوس مِنِم با مشورت صندوق در سال ۱۹۹۱ قانونی را به دست اجرا سپرد که بر اساس آن پزو، واحد پول آرژانتین، به طور رسمی یک به یک به دلار آمریکا میخکوب شد. اقتصاد آرژانتین به این ترتیب کاملاً به تحولات اقتصاد آمریکا گره خورد. افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی آمریکا در سالهای بعد باعث شد تا خروج سرمایه از آرژانتین 74 برابر شود و بدهی خارجی این کشور به بیش از دو برابر افزایش پیدا کند.
-
۱۴۰۱-۱۲-۲۳
حذف صفر از پول ملی آرژانتین
پزو، واحد پولی آرژانتین، یکی از بیشترین کاهش ارزشها را در تاریخ جهان تجربه کرده است. آرژانتین به علت ابرتورمهای چندهزاردرصدی که در دهههای 1970 و 1980 تجربه کرد مجبور شد در 4 مرحله و در طی 13 سال، 13 صفر از واحد پولی خود حذف کند.
-
۱۴۰۱-۱۲-۲۳
دکترین مونرو و مناقشه جزایر فالکلند
آرژانتین در ابتدا بخشی از امپراتوری اسپانیا بود. مناقشه حاکمیت جزایر فالکلند در ابتدا یک مناقشه بین اسپانیا و بریتانیا در دهه 1770 میلادی بود. اسپانیا در طول جنگهای ناپلئون با فرانسه علیه بریتانیا متحد شد، بنابراین بریتانیا دو حمله به آرژانتین را در سالهای 1806 و 1807 آغاز و حتی در اولین تهاجم بوئنوس آیرس را تصرف کرد.
برچسب ها : آرژانتین حقایق کشورها