در رابطه با جنگ جهانی دوم، آمریکا در حق سوئیس ظلم عجیبی کرد که در تاریخ ثبت شد. مهمترین آن اجبار سوئیس به قطع ارتباط با متحدین بود. در حالیکه سوئیس در محاصره آن ها بود و برای تامین مردم خود نیاز به ارتباط با متحدین داشت.
در ادامه توضیحات بیشتر در این رابطه در اختیار شما مخاطبان عزیز قرار خواهد گرفت
خلاصه متن:
در طول جنگ جهانی اول و دوم، سوئیس بی طرفی خود را حفظ کرد و توسط همسایگان خود مورد تهاجم قرار نگرفت. اما . هواپیماهای متفقین در طول جنگ جهانی دوم در موارد بسیار به حریم هوایی سوئیس تجاوز کردند. در مجموع، 6304 هواپیمای متفقین در طول جنگ حریم هوایی سوئیس را نقض کردند[1].
درکنار تعهد سوئیس به سیاست بیطرفی در منازعات بینالمللی؛ باید گفت این کشور از نظر منابع طبیعی بسیار فقیر است، لذا به واردات انرژی و اقلام دیگر وابسته بود و هست. از طرفی این کشور در محاصره کامل متحدین قرار داشت و لذا تمام راه های وارداتی این کشور به اشغال نیروهای متحدین درآمده بود، به عبارتی گلوگاههای حیاتی سوئیس به دست آلمان و ایتالیا افتاده بود. بنابراین طبیعی بود که این کشور به رابطه تجاری خود، با وجود مخالفت کاملش با متحدین، با وجود حس تهدید از سوی آمریکا و …، ادامه دهد. با وجود این متفقین از سوئیس خواستند که روابط خود را با آلمان قطع کند اما در ازای آن هیچ امتیازی ارائه نکردند[2] [3]در مقطعی نیز سوئیس با متفقین به قراردادی دست پیدا کرد سوئیس که به تعهدات خود پایبند بود، اما آمریکا مواد غدایی ای را که قول داده بود به سوئیس نرساند. با این وجود آمریکا و بریتانیا تصمیم گرفتند سوئیس را از طریق یک تحریم اقتصادی کامل، در آوریل 1943 ، به متفقین پایبند کنند.[4]
متن تفضیلی:
بررسی رابطه سوئیس و آمریکا با تاکید بر چالشها و ظلمهایی وارده توسط آمریکا به این کشور
در طول جنگ جهانی اول و دوم، سوئیس بی طرفی خود را حفظ کرد و توسط همسایگان خود مورد تهاجم قرار نگرفت. دلیل این حفظ بی طرفی تا حدی به توپوگرافی این کشور، که بیشتر آن کوهستانی است، مربوط است. سوئیس در مقابل تهدید بالقوه آلمان به ساخت سیستم های دفاعی قدرتمند پرداخت. کشورهای متخاصم این کشور را به صحنه دیپلماسی، جاسوسی و تجارت تبدیل کردند و همچنین پناهگاهی امن برای 300000 پناهنده شد. هواپیماهای متفقین در طول جنگ جهانی دوم در موارد بسیار به حریم هوایی سوئیس تجاوز کردند. در مجموع، 6304 هواپیمای متفقین در طول جنگ حریم هوایی سوئیس را نقض کردند[5]. در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهیم کرد:
الف) شهر شافهاوزن سوئیس، در 1 آوریل 1944، توسط هواپیماهای آمریکایی بود که بمباران شد و در نهایت 40شهروند سوئیسی کشته شدند و بیش از50ساختمان ویران شد.[6]
ب) در فوریه 1945، 18 غیرنظامی در اثر بمباران متفقین بر فراز اشتاین آم راین، والس و رافز کشته شدند[7].
ج) بدترین حادثه در 4 مارس 1945 رخ داد، زمانی که بازل[8] و زوریخ[9] به طور تصادفی توسط هواپیماهای آمریکایی بمباران شد[10] حمله به ایستگاه راه آهن بازل منجر به تخریب یک قطار مسافربری شد، اما تلفات جانی گزارش نشد.
د) همچنین یک بمبافکن آمریکایی به زوریخ حمله و دو ساختمان را ویران کرد و پنج غیرنظامی را کشت.[11] در 1 اکتبر 1943، بمبهایی توسط نیروی هوایی آمریکا[12]بر سامدان[13] انداخته شد.
چرایی نپیوستن سوئیس به متفقین:
درکنار تعهد سوئیس به سیاست بیطرفی در منازعات بینالمللی؛ باید گفت این کشور از نظر منابع طبیعی بسیار فقیر است، لذا به واردات انرژی و اقلام دیگر وابسته بود و هست. از طرفی این کشور در محاصره کامل متحدین قرار داشت و لذا تمام راه های وارداتی این کشور به اشغال نیروهای متحدین درآمده بود، به عبارتی گلوگاههای حیاتی سوئیس به دست آلمان و ایتالیا افتاده بود. بنابراین طبیعی بود که این کشور به رابطه تجاری خود، با وجود مخالفت کاملش با متحدین، حس تهدید از سوی آمریکا و …، ادامه دهد. با وجود این متفقین از سوئیس خواستند که روابط خود را با آلمان قطع کند اما در ازای آن هیچ امتیازی ارائه نکردند[14] [15] با این حال، در مقطعی با اینکه سوئیس با متفقین به قراردادی دست پیدا کرد و حتی به تعهدات خود پایبند نیز ماند، اما آمریکا مواد غذاییای را که قول داده بود، به سوئیس نرساند. با این وجود آمریکا و بریتانیا تصمیم گرفتند سوئیس را از طریق یک تحریم اقتصادی کامل، در آوریل 1943 ، به متفقین پایبند کنند.[16] صدراعظم سوئیس در راستای رفتار متفقین با کشورش گفت[17]: «آلمانیها هیچوقت به اندازهی متفقین با ما بدرفتاری نکردند.»[18].در ارتباط با شبهه اینکه سوئیس طرفدار هیلتر و نازیسم بوده است، درکنار دیگر شواهد، به توصیف رئیس تیم مذاکره کننده آمریکا در سوئیس بسنده میکنیم. او گفت که من از موضع جسورانه و آشکارانه سوئیسیها علیه نازیسم و هیتلر شوکه شده بودم.[19]
[1] Schweizer Luftwaffe Im Zweiten Weltkrieg
[2] Stephen Halbrook’s Target Switzerland and his new book The Swiss and the Nazis both discuss the many Nazi invasion plans in detail. Halbrook forwards the thesis that the Swiss Army primarily was responsible for thwarting such invasions.
[3] Gabriel, The American Conception, 234.
[4] The economics of Neutrality: Switzerland and the United States. P.93
[5] Schweizer Luftwaffe Im Zweiten Weltkrieg
[6] The Diplomacy of Apology: U.S. Bombings of Switzerland during World War II Archived
3 Dwight S. Mears, “The Catch-22 Effect: The Lasting Stigma of Wartime Cowardice in the U.S. 4 Army Air Forces,” The Journal of Military History 77 (July 2013): 1037–43.
5 Olivier Grivat. “POW medal recognises US aviators’ suffering”. swissinfo. “Stadtarchiv Schaffhausen : Willkommen beim Stadtarchiv Schaffhausen” (PDF). stadtarchiv-schaffhausen.ch.
6 US-Bomben auf Schweizer Kantone Archived September 28, 2007, at the Wayback Machine
[7] Stein am Rhein, Vals, and Rafz.
[8] Basel
[9] Zurich
[11] Halbrook, Stephen (2003). Target Switzerland: Swiss Armed Neutrality in World War II. Da Capo Press. p. 224.
[12] USAAF
[13] Samedan
[14] Stephen Halbrook’s Target Switzerland and his new book The Swiss and the Nazis both discuss the many Nazi invasion plans in detail. Halbrook forwards the thesis that the Swiss Army primarily was responsible for thwarting such invasions.
[15] Gabriel, The American Conception, 234.
[16] The economics of Neutrality: Switzerland and the United States. P.93
[17] Walther Stamfli
[19] “Appendix: Memorandum from Lauchlin Currie for Arthur L. Funk, Answers to Questions on Currie Mission to Switzerland,” in États neutres, 298-300.
بدون دیدگاه