بسم الله الرحمن الرحیم

تفسیر صفحه 561 قرآن کریم

دانشگاه فردوسی مشهد

آیات پایانی سوره تحریم صفحه ۵۶۱

خداوند در آیه ۸ می‌فرمایند «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَى اللَّهِ تَوْبَةً نَصُوحًا…» ای کسانی که ایمان آورده‌اید توبه محکم کنید؛ توبه محکم یعنی به گناهی که انجام دادیم برنگردیم، کتاب “تا شهادت” سرگذشت ۴۰ نفر از کسانی است که توبه نصوح کردند.

مثلا کاظم عبدالامیر که مسئول شکنجه‌ی اُسرای ایرانی در تکریت ۵ بود توبه می‌کند و جزء شهدای مدافع حرم می‌شود یا شاهرخ ضرغام که در کاباره کار می‌‌‌‌کرد یک روز می‌بیند زنی مدام خودش را مخفی می‌کند به او می‌گوید چرا اینجا آمدی؟ می‌گوید مشکل مالی دارم مجبورم کار کنم، شاهرخ او را به خانه می‌رساند و پولی به او می‌دهد فردا ماشینش را می‌فروشد و پولش را به این خانم می‌دهد می‌گوید دیگر نبینم این جور جاها پیدایت شود، این افراد اینجور کارها را در زندگی انجام دادند که خدا دست‌شان را می‌گیرد؛

بعضی‌ها نظرشان این است که نصوح اسم شخصی بوده همان داستان مردِ زن نما: این شخص از لحاظ چهره شبیه خانم‌ها بود در حمام زنانه کار می‌کرد یک روز زن و دختر پادشاه به حمام می‌آیند انگشتر آنها گُم می‌شود کار به جایی می‌کُشد که می‌گویند باید تَفتیش بدنی کنیم نصوح داخل اتاقی مخفی می‌شود، به نصوح می‌گویند می‌دانیم تو دزد هستی بیا و انگشتر را بده! نصوح همان جا توبه می‌کند و می‌گوید خدایا اگر آبرویم را حفظ کنی قول می‌دهم دیگر دنبال این چیزها نباشم یکدفعه از آن طرف حمام صدا می‌آید که بیایید انگشتر پیدا شد نصوح بیرون می‌آید و سرش را پایین می‌اندازد و پَی عبادت کردن می‌رود اینقدر عبادت می‌کند که تمام گوشت‌هایی که از لذت برای او شکل گرفته بود آب می‌شوند.

در آیه ۹ خداوند می‌فرمایند «يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ جَاهِدِ الْكُفَّارَ وَالْمُنَافِقِينَ» ای پیامبر باید با کفار و منافقین جهاد کنی؛ بعضی‌ها می‌گویند این اولین آیه‌ای است که دستور جهاد به پیامبر داده شد، «…وَاغْلُظْ عَلَيْهِمْ…» به آنها سخت بگیر «…وَمَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ» جایگاهشان جهنم است و بد جایگاهی است؛

ما باید در خود و نسل‌مان دشمن شناسی و بُغضِ نسبت به دشمن را زنده نگه داریم می‌خواهد یزید، شمر و هارون باشد یا اسرائیل و آمریکا، امروز رژیم غاصب صهیونیستی و تمام ظالمین عالَم دشمن امام زمان هستند، تا زمانیکه الگوی ما اباعبدلله است شمر در مقابل ما هست فرزندان‌مان را با بُغضِ شمرهای تاریخ بار بیاوریم؛ حسینی بودن هزینه دارد شهدا هزینه‌اش را پرداخت کردند دینداری بدون هزینه نمی‌شود، بعضی‌ها می‌ترسند مرگ بر اسرائیل و مرگ بر آمریکا بگویند مثلا یک روز بین نماز گفتم: زمانیکه برجام تصویب شد از دانشگاه به من زنگ زدند که بعد از نماز دیگر مرگ بر آمریکا نگویید حالا به من انتقاد کردند که چرا وسطِ نماز رازی را برمَلا کردی؟! ما مرگ بر آمریکا را تا آمریکا، آمریکاست می‌گوییم کاری هم به برجام و… نداریم معلوم می‌شود آنها آمریکا را نشناختند حالا چون امام مجتبی با معاویه صلح کرد دیگر ما مرگ بر معاویه نگوییم؟! آنها وظیفه‌ی خودشان را انجام دادند ما هم باید وظیفه خودمان را انجام دهیم خداوند می‌فرمایند «…وَاغْلُظْ عَلَيْهِمْ…» بر آنها سخت بگیر وظیفه ما سخت گرفتن بر دشمن است.

خداوند در آیات ۱۰، ۱۱ و ۱۲ دو گروه از خانم‌ها را مطرح می‌کنند ۱- خانم‌هایی که همسران خوبی داشتند اما آنها بد شدند «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِينَ كَفَرُوا امْرَأَتَ نُوحٍ وَامْرَأَتَ لُوطٍ…» برای کسانی که کافر شدند زن نوح و زن لوط را مثال بزن «…كَانَتَا تَحْتَ عَبْدَيْنِ مِنْ عِبَادِنَا صَالِحَيْنِ…» آنها تحت حمایت و سرپرستی بنده‌های خوب ما بودند ۲- خانم‌هایی که همسران بدی داشتند اما خودشان خوب شدند «وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِينَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ…» برای مؤمنین زن فرعون و مریم را مثال بزن؛ ویژگی منحصری که خداوند برای حضرت مریم مطرح می‌فرمایند این است که «…الَّتِي أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا…» او پاکدامن بود؛ ارزش خانم به پاکدامن بودن است بهشت زیر پای مادر است اما کدام مادر؟ مادری که پاکدامن است فرزند دختر بر فرزند پسر برتری دارد، کدام دختر؟ دختری که پاکدامن است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید