کتاب «نقدی علمی بر سند 2030» که اولین اثر علمی در نقد سند ۲۰۳۰ می باشد و چاپ اول آن نیز روانه بازار کتاب شد، برای چاپ دوم با مخالفت ارشاد مواجه شده است.
کتاب «نقدی علمی بر سند 2030» که پیش از این در سالگرد سخنرانی تاریخی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر توقف اجرای سند ۲۰۳۰، توسط آیت الله رییسی، تولیت آستان قدس رضوی رونمایی شد، در ۷ فصل به مفهوم شناسی و بررسی حقوقی سند ۲۰۳۰ و اسناد مشابه و … می پردازد.
این کتاب که به قلم حجت الاسلام سید محمدحسین راجی و با همت بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد به چاپ رسیده و با استقبال گسترده دانشگاهیان و طلاب همراه بوده است، با مخالفت وزارت ارشاد دولت دوازدهم روبرو شده است.
وزارت ارشاد با ذکر ایراداتی عجیب که در نوع خود بی سابقه هستند از صدور مجوز خودداری کرده است.
در ادامه پاسخ نویسنده کتاب به این ایرادات، خطاب به وزیر محترم ارشاد را می خوانید:
نامه تنظیم شده به وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی
در پاسخ به عدم صدور مجوز چاپ دوم کتاب «نقدی علمی بر سند 2030»
بسمه تعالی
وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی
جناب آقای دکتر سید عباس صالحی
سلام علیکم
همان طور که احتمالاً مستحضرید کتاب «نقدی علمی بر سند 2030» به چاپ رسیده ولی برای چاپ دوم آن از صدور مجور جلوگیری شده است و به عنوان دلیل این کار، 8 ایراد از کتاب گرفته شده است که حیرت هر انسان عاقلی را برمیانگیزد و نشان از عدم تسلط و یا اغراض سیاسی و برخورد سلیقهای دارد. هیچ کدام از دلایل، معقول و مستند نمیباشند و طبق قوانین نشر کتاب این ایرادات در حیطه اختیارات وزارت ارشاد نیست.
ایراداتی که در نامه اداره محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی آماده است به شرح ذیل میباشد که در هر بند توضیح لازم ذکر میشود:
1- نهج الفصاحه کتاب معتبر حدیثی نمی باشد ضمنا منبع از جلد سوم میباشد.
اگر نقل حدیث از نهج الفصاحه خلاف است پس چرا برای چاپ کتاب نهج الفصاحه مجوز داده شده است؟!
همچنین مگر روایت فقهی نقل شده است که باید از کتب معتبر استفاده گردد؟! طبق قاعده تسامح در ادله و سنن، در مستندات روایات اخلاقی سختگیری نمیشود و شرایط احراز حُجیّت خبر واحد و نقل از کتاب معتبر ضروری نمیباشد.
ایراد ارشاد به روایتی است که در صفحه 251 کتاب، از نهج الفصاحه نقل شده است و آن روایت این است که «بَیتٌ لا صِبیانَ فیهِ لابَرکتٌ فیهِ. خانه ای که کودک در آن نباشد برکت ندارد». نهج الفصاحه، صفحه 374، حدیث 1096 .
همانطور که ملاحظه میفرمایید روایت مذکور اخلاقی و کاملاً منطبق بر آیات و روایات دیگر است و برخلاف گفته اداره ارشاد اصلاً ذکری از عدد جلد کتاب نشده است.
2- کتاب نیاز به ویرایش دارد.
کتاب بیش از 3 مرتبه ویراستاری شده است و فرضاً، نبود نقطه یا ویرگول و یا غلط املایی و نگارشی میتواند دلیلی برای عدم صدور مجوز از طرف اداره محترم ارشاد باشد؟!
از طرفی باید موارد ایراد نگارشی دقیق و مشخص ذکر شود تا قابل داوری و همچنین در صورت نیاز، قابل اصلاح باشد؛ نه اینکه با ایرادگیری مبهم و غیر اصولی، فقط از چاپ کتاب جلوگیری شود.
3- شناسنامه همه منابع در فهرست منابع در 7 محور تکمیل گردد و اسامی کتابها صحیح درج گردد.
7 محور، حداکثر محورهای مورد نیاز در فهرست منابع است. به عنوان مثال در کتابهای غیر ترجمهای و تک جلدی که نام مترجم ذکر نمیشود حداکثر می توان به 5 محور، نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده، نام کتاب، نام انتشارات و سال انتشار اشاره کرد.
همچنین مشخص نگردیده است اسامی کدام یک از کتابها نادرست درج گردیده است.
4- همه ادعاهای بیمدرک باید مستند شود.
این بند تکراری میباشد و پاسخ آن در بند 8 آمده است.
5- سهم 12 نفری که در مولفان آمده است در کتاب باید روشن شود.
کتاب یک نویسنده دارد و سایر افرادی که نامشان ذکر شده است به عنوان تقدیر از اهتمام آنها بوده است.
همچنین در هیچ یک از کتابهایی که بیش از یک نویسنده دارد تعیین سهم نویسندگان در کتاب مرسوم نیست. علاوه بر این، کتاب از نوع مجموعه مقالات نیست که برای هر مقاله نام نویسنده ذکر شود. این کتاب دارای متن به هم پیوسته و واحد است و همان طور که ذکر شد در سرشناسه و پدیدآور آن تنها نام یک نویسنده ذکر شده است.
6- متن اصل سند 2030 طرح و نقد گردد.
سند 2030 یک سند بالا دستی است و دارای 17 هدف می باشد که برای برخی از این اهداف اسناد مستقلی تدوین شده است و اگر بنا باشد برای تمامی اهداف 17گانه سند و اسناد ذیل آنها از قبیل سند آموزش 2030 و چهارچوب اقدامهایی که برای سایر اهداف توسعه پایدار موجود است متن کامل اسناد ذکر شود قاعدتا کتاب دارای حجمی نامتعارف میگردد که در هیچ یک از کتب نقد چنین چیزی مرسوم نیست. به عنوان مثال در نقد یک کتاب علمی هیچ گاه متن کامل کتاب مورد نقد آورده نمیشود و تنها عباراتی از کتاب به عنوان شاهد آورده میشود.
در کتاب نقدی علمی بر سند 2030 نیز ایرادهایی که به اهداف توسعه پایدار وارد بوده به همراه ارجاع به اصل سند ذکر گردیده است و با تمرکز بر سند آموزش2030، عباراتی از سند که مورد بررسی علمی قرار گرفته به طور کاملا مستند آورده شده است.
این کتاب تماماً مرتبط با سند 2030 بوده است. فصلهای کتاب جهت استحضار مجدداً بیان میشود:
فصل اول: اشکالات حقوقی سند 2030
فصل دوم: مفهوم شناسی اجزای سند 2030 (با تکیه بر گزارشهای نهادهای نظارتی سازمان ملل)
فصل سوم: تبلور سند 2030 در کشورهای مشهور به توسعهیافتگی
فصل چهارم: نگاه گذرا به سند تحول بنیادین آموزش وپرورش (به عنوان جایگزین مناسب سند آموزش2030)
فصل پنجم: نگاهی گذرا به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت (به عنوان جایگزین مناسب شعار سند2030، یعنی توسعه پایدار)
فصل ششم: تضاد آشکار سند 2030 با اصول قرآنی
فصل هفتم: نقدی بر آموزش جنسی کودکان و جایگاه خانواده در غرب (به عنوان یکی از مهمترین اهداف سند آموزش 2030)
7- از رهنمودهای مقام معظم رهبری بیشتر استفاده گردد و همه نظرات ایشان درباره سند 2030 مورد توجه و تبیین علمی قرار گیرد.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8- بسیاری از مطالب بدون ذکر منبع است باید کاملاً با سند همراه شود.
این ایراد نشان دهنده این است که مسئولین مربوطه حتی زحمت ورق زدن کتاب را نیز به خود ندادهاند؛ کتابی که در 270 صفحه متن آن، بیش از 440 سند ذکر شده است و در بعضی از صفحات آن بیش از 10 منبع آورده شده است. به پیوست نیز نمونههایی از آن ارسال میگردد.
سید محمدحسین راجی
رونوشت:
اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی
کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی
تازه ترین اخبار مرتبط:
خبرگزاری دانشجو | پیگیری جدی مجلس راجع به اقدام ارشاد در جلوگیری از چاپ دوم نقدی علمی بر سند ۲۰۳۰
مطالب مرتبط:
اخبار | کتاب «نقدی علمی بر سند ۲۰۳۰» توسط آیت الله رئیسی رونمایی شد
گزارش| سندی که با تمام اسناد بالادستی نظام مغایرت دارد؛ جزئیاتی از پشت پرده محتوایی سند ۲۰۳۰
سلام خدمت همه دوستان
زمانی که هنوز هیچ کس اسم سند 2030 رو نشنیده بود ، حاج آقای راجی ( نویسنده کتاب) توی اعتکاف دانشجویی فروردین 95 برامون از سند 2030 گفت . این یعنی بصیرت
ایرادات را بر طرف کنید و بفرستید لازم نیست برای تبلیغ کتابتون انقده مظلوم نمایی کنید تمام
سلام علیکم
ضمن تشکر از ارایه نظر جناب عالی.
باید متذکر شوم که ایرادات وارده متاسفانه خلاف منطق و اصول علمی می باشد
پاسخ نامه به وزارت ارشاد ارسال شده است.
و با توجه به منطق موجود در پاسخ و عکس العمل افکار عمومی نسبت به این عمل خلاف قانون اداره ارشاد، مجوز چاپ مجددا صادر گردید.
این دولت خواسته که از اربابانشان در خصوص سرکوب تفکرات اجتماعی و دینی نظیر هولوکاست پیروی کند و بگوید که من هم عقب نمانده ام لذا از انتشار و حتی اظهار نظر در مورد عملکرد خائنانه شان ترسناکند .
لیبرالها با خدا قرآن و حدیث میانه خوبی ندارند در 2030 حتی یک بار هم اسم خدا نیامده.اگر کتابی در مدح لیبرالیزم نوشته شود با کمترین مشکل تایید میشود محدودیت مخصوص کتابهای آگاهی بخش است در تمام امور فرهنگی همین طور است در سینما تاتر…..
واقعا خنده داره
این کابینه و دولت مملکت رو به قهقرا برده
گفته بودن نمیشه مردم رو به زور ببری بهشت
اما انگار میشه به زور بدبخت و دنیوی و روانه جهنم کرد.درسته همه ی اینا میگذره اما نمیدونم چرا اکثر مردم فراموش میکنن
مصیبتها و نکبتها و حقارتهای این چند سالته رو
اکثرهم لا یعقلون
خدا به شما و همه ی کسانی که خالصانه برای اسلام سپر بلا میشن توفیق روزافزون عطا کند
با سلام عرض ادب واحترام به تمام دیت انر کاران تهیه این کتاب وزین و شایسته چاپ چند ده هزار جلدی. اینکه باید برای وزارت ارشاد تأسف خورد یک واقعیت بدون تکرار است. زمان تعیین کنندهٔ همه چیز است. از شما تهیه کنندگان و مسئولین کتاب نقد علمی ۲۰۳۰ تقاضا دارم چند جلدی را هم در اختیار این حقیر قرار دهید. خیلی فوری… . حسینی
فقط آتش به اختیار
والا این لیبرال ها و سکولارها نخواهند گذاشت حزب الله نفس بکشد،
سلام خدا قوت
اگر مورد نحوه ی رفع اشکالات مطرح شده در سند تحول بنادین آموزش و پرورش کتابی مستند و علمی تالیف بفرمایید بسیار کار ارزشمند و تاثیر گذاری در تربیت نیروی انسانی برای تحقق تمدن اسلامی انجام داده اید
با تشکر از زحماتتان
سلام علیکم خدمت برادر عزیزام اقای راجی بنده شخصا به هم وطنی مثل شما افتخار میکنم بنده یکی از افرادی هستم که اکثرا کتبابهای شما را تهیه کردم و دنبال کردم و باید اعتراف کنم کم نظیر و گاها بی نظیر بوده در بابت این کتاب شما باید بگم همیشه یه عده از افراد هستن که طاقت شنیدن حرف حساب ندارن و شاید هم منافعی این وسط هست که به خطر می افته ولی باید بگم همیشه حق به ظلم پیروز هست درضمن یه کاری که جریان نفوذ در این کشور همیشه پیش برده اینکه جای مسئول دانا با جای مسئول نادان را جابه جا کرده این یه استراتژیک بوده
« دیدگاههای کهنه